Planiranje

Seks i začeće

Couple in bed

Ovaj članak će vam možda pomoći da saznate odgovore na sledeća pitanja:

Koliko često bi trebalo da imam odnose da bih zatrudnela?

Kada bi trebalo da imam odnose ako želim da zatrudnim?

Da li bi trebalo da imam odnose svakog dana da bih ostala u drugom stanju?

Odluka da zatrudnite je jedna stvar, dok je začeće sledeći korak. Dakle, kada je pravo vreme da imate odnos? I koliko često bi trebalo da ga imate?

Saznajte više o sledećem:

  Možda vam ovo deluje iznenađujuće, ali u toku meseca možete da ostanete trudni tokom veoma kratkog perioda. Da biste ostali trudni, najvažnije je da imate odnose uoči ovulacije i tokom nje. 

  Povećajte svoje šanse za uspeh tako što ćete saznati kada su vam najplodniji dani i pratiti period ovulacije koristeći Elevit® Vaše putovanje
   
  Ujedno možete da kupite u apoteci test za određivanje ovulacije koji će vam pomoći da tačno utvrdite kada vam predstoji ovulacija.

  Iako planiranje odnosa možda nije seksi, važno je da razgovarate sa partnerom o tome kada imate ovulaciju. Na taj način možete da isplanirate odnose u slučaju da vam se ispreči neki poslovni put ili izlazak.

  Možda vam ovo deluje iznenađujuće, ali u toku meseca možete da ostanete trudni tokom veoma kratkog perioda


  Ako imate mnogo obaveza, napišite sebi podsetnik u planeru. Uvek možete da upotrebite neku šifru ako vam fraza „IMAJ ODNOS“ nameće preveliki pritisak.

  Ovo će vam možda biti prvi put da imate odnose a da im zabava nije jedna svrha, ali to ne znači da nećete uživati.

  Kod mnogih parova pritisak da se napravi dete može da naruši intimnost. Ali to ne mora da bude tako. Ustanovite neka pravila da biste bili sigurni da ćete uživati u svakom koraku ovog putovanja.

  Isprobajte nešto od ovog:

  • Izdvojite dovoljno vremena: reklamni blok tokom epizode omiljene serije nije baš idealna prilika da inicirate odnos. Odaberite vreme u toku dana kada možete da se opustite.
  • Isplanirajte izlazak: romantika je i dalje važna, tako da možete da isplanirate večeru pod svećama i obučete se elegantno.
  • Nemojte ništa da radite na silu, na primer, ako je vašem partneru ili vama loš dan ili ako se ne osećate dobro. Period u toku meseca u kojem možete da zatrudnite jeste veoma kratak, ali ne morate da imate odnose svakog dana.

  Nemojte da se brinete! Ne morate da imate odnose svakog dana da biste zatrudneli.

  Spermatozoidi mogu da prežive u ženskom telu do sedam dana, tako da možete da ostanete trudni i ako ste imali odnose uoči ovulacije.

  Najveće su šanse da ćete zatrudneti ako imate odnose koji dan pre ovulacije. Dakle, da biste povećali verovatnoću uspešnog ishoda, imajte odnose barem dva do tri puta nedeljno.